Reference
Reference
KOMBINAT ALUMINIJUMA PODGORICA, Rekonstrukcija mašine za sečenje slabova od aluminijuma i drugih lakoh metala

Mikro Kontrol je za potrebe „Kombinata Aluminijuma Podgorica“ , izvršio rekonstrukciju mašine za sečenje slabova od aluminijuma i drugih lakih metala. Rekonstrukcija je podrazumevala projektovanje, izradu novih elektro-ormana za elektro-motorne pogone i upravljanje, programiranje i puštanje u rad.

Instalacija same mašine omogućava stokažu, dovodjenje, pozicioniranje i sečenje slabova kao i evakuaciju isečenih ploča i strugotine.

Slabovi se kranom spuštaju na amortizacioni sto koji je u sklopu dovodnog transportera. Dovodni transporter doprema slab do ulaznog stola koji pozicionira slab, na veličinu za sečenje. Nakon sečenja, izlaznim stolom se se odresci dopremaju na evakuacioni stoodakle se dalje preuzimaju kranom. 

Na mašini je instalirano 16 elektro-motornih pogona i više od 20 hidrauličnih ventila. Upravljanje motorima i hidrauličnim ventilima vrši se sa novog operatorskog pulta. Motor testere pokreće se preko SOFT STARTERA, a motori ulaznog i izlaznog stola preko FREKVENTNIH REGULATORA.

kombinat_aluminijumakombinat_aluminijuma


 

Novosti

Powered by BeoNET