Novosti
Maj 2017. QUATTRO - NAJBRŽI INDUSTRIJSKI ROBOT

quattro_robotPrincip rada Delta Quattro robota

Konfiguracija Delta Quattro robota sastoji se iz dve platforme, gornje i donje. U osnovnom položaju ove platforme su paralelne i povezane segmentima promenljive dužine. Gornja je osnovna a donja radna. Upravljanje se ostvaruje kontrolom donje platforme (promenom položaja i orijentacije).Promenom rastojanja između zglobova na baznoj i radnoj platformi menjaju se položaj i orijentacija radne platforme na koju se postavlja hvataljka robota. Ova promena se može realizovati segmentima promenljive dužine ili elementima koji se sastoje iz dva dela sa rotacionim zglobovima.

Ovakvi roboti su izuzetno agilni, sa velikom brzinom kretanja pri prelasku iz jednog u drugi položaj i velikom stabilnošću položaja. Imaju relativno malu masu u odnosu na nosivost, zato što svaki segment (ruka) nosi samo jednu trećinu opterećenja.

Quattro roboti imaju veliku primenu u industriji hrane i pića, kao i farmaceutskoj i zdravstvenoj industriji. uattro je jedini paralelni robot sa 4 ruke prihvaćen od strane USDA (United States Department of Agriculture) za upotrebu u mesnoj industriji.

Ovaj izuzetno brz robot sa četiri ose idealan je za operacije “Pick&Place”. Njegov napredan dizajn omogućava najoptimalniju iskorišćenost raspoloživog radnog prostora. Glavna odlika Quattro serije robota jeste potpuna integrisanost servo pojačivača i kontrolera unutar brobota čime je ostvarena značajna ušteda prostora i vremena za instalaciju.


Krakteristike Quattro robota su:
  • Maksimalni radni doseg 1300 mm
  • Maksimalna nosivost 15 kg (omogućava multi-picking)
  • Brzina “Pick&Place” funkcije veća od 150 uzimanja u minuti
  • Podržava funkciju “Pick&Place” na brzim konvejerima
  • Zaštita IP66 (HS tip)
  • Zglob sa brzim rotacionim pomakom
  • Rad na visini do 500 mm


Powered by BeoNET