Usluge

ELEKTRO PROJEKTOVANJE

ELEKTRO PROJEKTOVANJE
U skladu sa vašim potrebama predložićemo najbolje rešenje. Osnova za početak izvođenja radova je idejno rešenje i projekat. Naši projekti omogućavaju najbrže i najjednostavnije izvršenje posla bez suvišnih troškova.
Mi izrađujemo elektro dokumentaciju za tipove projekata: idejni projekat, projekat za građevinsku dozvolu, projekat za izvođenje, projekat izvedenog objekta. Pored ovoga vršimo i tehničku kontrolu elektro dokumentacije.
Elektro projektovanjeIdejni projekat predstavlja prvi korak u projektovanju novog sistema u okviru kojeg naš projektni tim pomaže klijentu da identifikuje i preciznije sagleda svoje potrebe. Pravimo nekoliko alternativnih rešenja koja se upoređuju i analiziraju. Razmatraju se i definišu svi tehnički i drugi zahtevi, kao i procena investicionih troškova.
Projekat za građevinsku dozvolu obuhvata svu neophodnu grafičku i numeričku dokumentaciju koja je potrebna za obezbeđivanje uslova i dozvola za početak izgradnje. On predstavlja opšti okvir za buduće korake u razradi projekta za izvođenje.

Projekat za izvođenje predstavlja najsloženiju i najsveobuhvatniju osnovu za izvođenje radova. On uključuje detaljnu specifikaciju i način povezivanja svakog pojedinačnog dela sistema. Projekat za izvođenje je ključ za uspešnu realizaciju svih ostalih koraka u projektu uključujući sklapanje ormana, aplikativni softver i puštanje u rad.

Projekat izvedenog objekta se izrađuje nakon izvedenih radova i puštanja sistema u rad. Izuzetno je značajan za održavanje sistema. 


 

Tehnička kontrola podrazumeva proveru urađene dokumentacije:

  • usaglašenosti sa zakonskom regulativom
  • usaglašenosti sa zahtevima i pravilima korisnika
  • kvaliteta
  • ispravnosti primenjenih tehničkih i tehnoloških rešenja

POVEZIVANJE I MONTAŽA ELEKTRO ORMANA

POVEZIVANJE I MONTAŽA ELEKTRO ORMANA

U našoj radionici povezujemo i montiramo elektro ormane prilagođene potrebama naših klijenata. Vrste elektro ormana koje izrađujemo su: upravljački ormani (PLC i DCS sistemi) i ormani sa MCC i niskonaponskom opremom. Elektro ormani su izrađeni u skladu sa evropskim i lokalnim direktivama, standardima i propisima za niski napon, bezbednosnim propisima i EMC regulativom. Po zahtevu klijenta možemo obezbediti CE sertifikat za svaki elektro orman koji isporučimo.

U složenijim projektima koji podrazumevaju “ključ u ruke“ rešenja, vršimo montažu i povezivanje elektro opreme i ormana u elektro kontejnere. Ovakvi projekti uključuju energetske transformatore i tipski testirana srednjenaponska postrojenja proizvedena od strane najpoznatijih svetskih proizvođača.

PLC and DCS cabinets

LV Cabinets

Drives and MCC cabinets

E-houses assembly

APLIKATIVNI SOFTVER

APLIKATIVNI SOFTVER
Naša softverska rešenja se zasnivaju na PLC, DCS, HMI i SCADA sistemima.

 

Aplikativni softver

PLC

PLC je najadekvatniji za sekvencijalne i diskontinuirane procese koji se najčešće javljaju na mašinama za obradu materijala i pakericama.

DCS

DCS je najprihvatljivije rešenje za procese u raznim industrijama kao što su: metalurgija i obrada metala, hemijska industrija, proizvodnja cementa, prehrambena industrija, energetika itd.

HMI and SCADA

HMI i SCADA vizualizuju industrijski proces, prate promene i skladište podatke za dalju analizu.

VOĐENJE GRADILIŠTA I NADZOR NAD MONTAŽOM

VOĐENJE GRADILIŠTA I NADZOR NAD MONTAŽOM

Vođenje gradilišta

Vođenje gradilišta

Svakodnevno nadgledanje radova uz stalno proveravanje da se sve obavlja bezbedno, na vreme i u okviru dogovorenog budžeta.
Koordinacija svih aktivnosti sa klijentom.

Upravljanje montažom

Upravljanje montažom

Prijem opreme isporučene na lokaciju korisnika.

Upravljanje i provera kvaliteta izvođenja radova.

PUŠTANJE U RAD

PUŠTANJE U RAD

Puštanje u rad je proces koji obezbeđuje da su sve električne i mehaničke komponente projektovane, ugrađene, ispitane i postavljene u skladu sa operativnim zahtevima definisanim od strane kupca (OEM, EPC ili krajnjih korisnika). Puštanje u rad uključuje skup inženjerskih tehnika i procedura za proveru, pregled i testiranje svih funkcija i drugih operativnih delova projekta.

Puštanje u rad

Fabrički prijem je proces koji se obavlja u našoj radionici tokom i nakon procesa montaže. Proverava se da li su procesi i aktivnosti urađeni  i funkcionišu u skladu sa projektnom specifikacijom.

Pojedinačne električne komponente kao i njihova veza sa elektro ormanima, pažljivo se proveravaju i ispituju u beznaponskom stanju kako bi se u kasnijoj fazi, pri dovođenju napona, obezbedilo bezbedno ispitivanje.

Senzori, aktuatori i druge električne komponente se pažljivo pojedinačno ispituju. Nakon svih pojedinačnih provera ceo sistem se ispituje pod naponom kako bi se kasnije osigurao njegov neometan rad.

Sledeći korak nakon dovođenja napona je funkcionalno ispitivanje koje se obavlja na licu mesta u dve faze. Prva faza, bez opterećenja, u kojoj se ispituje svaka električna i mehanička funkcija predviđena projektnim zahtevima. Druga faza, sa opterećenjem, u kojoj se vrši podešavanje i optimizacija.

Po završetku funkcionalnog testiranja, započinje probni rad. U ovoj fazi opterećenje se postepeno povećava do potpunog kapaciteta.

POST-PRODAJNA PODRŠKA

POST-PRODAJNA PODRŠKA

Po završetku projekta, našim klijentima nudimo dve dodatne usluge: obuku i održavanje. Možemo da vas obučimo kako da najefektivnije upravljate vašim upravljačkim sistemom.

Takođe i naš inženjerski tim može da održava vaš sistem za vas.

Adresa u Nemačkoj

 Körner Hellweg 65

 44145 Dortmund, Germany

 +49 151 15569584

 sales@mikrokontrol.de

Adresa u Srbiji

 Vase Pelagića 30

 11000 Beograd, Srbija

 +381 11 / 3699 080

 +381 11 / 3699 939

 prodaja@mikrokontrol.rs

 marketing@mikrokontrol.rs

 nabavka@mikrokontrol.rs

 

 

©2024 Mikro Kontrol d.o.o. All Rights Reserved.
oyster perpetual pearlmaster 29 replica rolex is still the best choice inside of the global watch market sector.rainproof functioning certainly is the benefit of the best patek philippe complications men 40mm rose gold tone white dial in the world.

https://www.traditionrolex.com/35