Sistem za automatizovani nadzor higijene ruku

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

Zahvaljujući finansijskoj podršci UNDP i Vlade Nemačke, Mikro Kontrol razvija sistem za automatizovani nadzor higijene ruku u zdravstvenim ustanovama.
U uslovima nedostatka vakcine i direktnog leka za Covid-19, mere prevencije su jedini način za zaustavljanje širenja infekcije. U cilju smanjenja efekata pandemije COVID-19 u Srbiji, u martu ove godine, Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) raspisao je konkurs za „Ideje za inovacije u vreme krize“.

Ideja našeg tima bila je da razvije sistem za monitoring higijene ruku u zdravstvenim ustanovama i time smanji procenat prenošenja zaraze.

Važan korak u prevenciji svih zaraznih bolesti jeste higijena ruku. Rešenje koje smo osmislili omogućiće da se razvije sistem za automatizovani nadzor higijene ruku u zdravstvenim ustanovama, što je pored fizičkog distanciranja i opreme za ličnu zaštitu, najvažnija mera sprečavanja širenja infekcije Covid-19. Sistem nadzora higijene ruku zasnovan je na tehnologiji „Internet of Medical Things“ (IoMT), koja zahvaljujući senzorima detektuje da li je prilikom ulaska iz jedne prostorije u drugu izvršena dezinfekcija ruku.

Razvoj i implementacija prototipa automatizovanog sistema za nadzor higijene ruku u zdravstvenim ustanovama, ima za cilj zaštitu pacijenata i medicinskih radnika od prenošenja infekcije Covid-19.

 

Adresa u Nemačkoj

 Körner Hellweg 65

 44145 Dortmund, Germany

 +49 151 15569584

 sales@mikrokontrol.de

Adresa u Srbiji

 Vase Pelagića 30

 11000 Beograd, Srbija

 +381 11 / 3699 080

 +381 11 / 3699 939

 prodaja@mikrokontrol.rs

 marketing@mikrokontrol.rs

 nabavka@mikrokontrol.rs

 

 

©2024 Mikro Kontrol d.o.o. All Rights Reserved.

https://www.traditionrolex.com/35