TEHNIČKO REŠENJE UPRAVLJAČKOG SISTEMA KOJE SMO IMPLEMENTIRALI U PIVARI TREBJESA
PRECIZNO I KONTINUIRANO DOZIRANJE ADITIVA U ODNOSU NA KOLIČINU PROTEKLOG PIVA SA ZADATOM VREDNOŠĆU U PPM
Protok proizvoda se meri elektro-magnetnim meračem na ulasku u sistem. Sistem zatim dozira količinu aditiva u proizvod u odnosu koji operater zada recepturom na HMI-u. Potreban protok odnosno količina aditiva se reguliše frekventno regulisanom dozirnom pumpom i elektro-magnetnim meračem protoka aditiva. Prikaz toga vidite na slici SINOPTIKA Doziranje.
HIGIJENSKI DIZAJN SA MOGUĆNOŠĆU CIP-A SVIH ELEMENATA SISTEMA
Doziranje se vrši direktno u liniju proizvoda i preko kombinacije higijenskih ventila omogućeno je ubacivanje CO2 u rezervoar aditiva kako bi se izbegla kontaminacija vazduhom. Na kraju proizvodnje omogućeno je čišćenje kompletne linije doziranja i linije piva CIP procedurama sa vodom, kiselinom i bazom pomoću higijenskih mixproof ventila. Prikaz toga vidite na slici SINOPTIKA CIP Linije doziranja.
JEDNOSTAVNOST UPRAVLJANJA I ODRŽAVANJA
Implementirano je više od 10 različitih procedura pranja i doziranja. Upravljački sistem upravlja radom pumpi i ventila na osnovu definisanih procedura. Operater sam definiše koje će procedure da se izvršavaju i zadaje parametre procedura na HMI-u. Takođe, operateru je omogućen ručni režim rada za svaki deo sistema.
Upravljački sistem omogućava vizuelizaciju stanja ventila i pumpi, praćenje grešaka u sistemu, aktivnih koraka sekvenci programa i uslova rada procedura i opreme.
Prikaz na slici DOZIRANJE aditiva i CIP linija piva, CIP doziranje aditiva.
Upravljački sistem omogućava praćenje trendova svih procesnih veličina i izveštaje svih procedura koji omogućavaju praćenje kvaliteta proizvoda, lakše uočavanje grešaka proizvodnje i mogućnost preventivnog delovanja na proces.
Prikaz na slici DOZIRANJE trend 1 i DOZIRANJE izveštaj.